1 februari 2018

Het Broek in Spiegel Magazine

Sinds een aantal jaar is Spiegel Magazine het toonaangevende magazine voor karpervissend Nederland en België. Spiegel Magazine verschijnt zes keer per jaar en staat boordevol sfeerverhalen, technische tips, reviews, informatie over aas, spraakmakende vangsten en de laatste nieuwtjes uit de wereld van het karpervissen.

 

Met trots kunnen we u laten weten dat Spiegel Magazine bij ons op bezoek is geweest en hier verslag van heeft gedaan. In het vier pagina lange artikel schrijven ze over hun visbelevingen aan onze karperplas. Klik op de button hiernaast om het gehele verslag te lezen.

31 januari 2018

Warm ontvangst voor 500 KG Kruiskroeskarpers

Afgelopen woensdag is de witvisplas weer rijkelijk aangevuld met 500 KG aan mooie kruis/kroes karpers. Onder het toeziend oog van enkele aanwezige vissers werden ze beoordeeld en gekeurd.

5 maart 2018

Halve finale NK DCL karpervissen

Op Het Broek wordt 13 oktober de halve finale gehouden Nederlands Kampioenschap  karpervissen DCL.

11 april 2018

Het Broek in TV uitzending RTL7

VIS TV maakt een reportage van Het Broek en Camperpark Lingewaard. De uitzending is te zien op 27 mei bij RTL7 tussen 9:00 en 10:00 uur. Na de uitzending is de aflevering gratis terug te kijken opVIS TV gemist.

26 januari 2018

Nederlands kampioenschap karper vissen in Gendt

Het Broek is zoals ook in 2017  èèn van de zeven visplassen waar wordt gestreden om het Nederlands kampioenschap DCL  karper vissen  2018. Deze wedstrijden waaraan door 28 teams van ieder 4 vissers, dus totaal 112 vissers, wordt deelgenomen, gaan over 7 wedstrijden per deelnemende visplas. De eerste wedstrijd is op zaterdag 24 maart, de halve finale  13 oktober en de finale op 20 oktober Gezien de goede ontwikkelingen op Het Broek, is er een gerede kans dat we in aanmerking komen voor de halve finale.  Dit wordt beslist  op 22 februari.

 

In de witvis/karperplas kan door iedereen van 1 april tot 1 oktober worden gevist tegen een dagtarief.  Ook is er de mogelijkheid om een weekendpas aan te schaffen of een pas voor de gehele week. De 66 plusser heeft voor de weekpas een gereduceerd tarief. Voor groepen, bedrijven en overheden kan er een dag vullend programma worden samengesteld met onder andere, de kantine,  jeau de Boule, handboogschieten, enz.  Dit alles in goed overleg.  Telefoon  06 25207818.

 

In de grote karperplas waar karpers verblijven van minimaal 55 pond komen vissers uit diverse Europese landen waaronder, Duitsland, Belgie, Engeland, Denemarken, Frankrijk .

Afgelopen seizoen verbleven al een aantal vissers met campers op het bijbehorende camperpark Lingewaard.

30 december 2017

Karpervissen  tijdens de feestdagen

Ondanks de kou, regen en sneeuw van de laatste tijd gaat het karpervissen gewoon door. Op dit moment zitten onze duitse gasten, Nikolas Krause met zijn vriend aan de waterkant te wachten totdat ze de gevangen karpers kunnen landen. In de wintertijd is het juist een extra uitdaging om karpers te vangen omdat ze minder aktief zijn, zodat je ze echt moet zoeken. Het gaat de mannen op dit moment goed af want buiten de gevangen karpers hebben ze zelfs één van de twee aanwezige witte koi-karpers weten binnen te halen. Wanneer dit gebeurt verdienen ze een mooie  Cap””van Het Broek die ze inmiddels hebben ontvangen.

 

Namens Team Het Broek, zien we u graag terug in het nieuwe jaar en wensen u, gezondheid, voorspoed, geluk en bovenal een visrijk 2018 toe !!!!

19 oktober 2017

Nieuwe vis in de witvisplas

Afgelopen woensdag is de witvisplas weer rijkelijk aangevuld met 500 KG aan mooie kruis/kroes karpers. Onder het toeziend oog van enkele aanwezige vissers werden ze beoordeeld en gekeurd.

4 augustus 2017

Een dag solex rijden bij Het Broek

De dames van het OBG (oud burgeren gasthuis) uit Nijmegen hebben op een zonnige middag met de solex een mooie route door de Betuwe afgelegd. Zo hebben ze genoten van de groene omgeving en zijn ze door de dorpen rondom Gendt gereden. Naderhand heeft Het Broek een uitgebreid diner verzorgd.

6 juni 2017

Dutch Carp Lakes wedstrijden

De eerste drie wedstrijden Nederlandse kampioenschappen Dutch Carp Lakes op Het broek waren een succes. Er volgen nog vier wedstrijden op Het Broek waar iedere wedstrijd vier teams van vier vissers bij betrokken zijn. Totaal zijn er 28 ploegen van vier personen die verdeeld over zeven visplassen in Nederland strijden om het Nederlands kampioenschap.

 

De eerst volgende wedstijd is 1 juli.

27 juli 2016 De jeugd heeft de toekomst Afgelopen week hadden we op stek 3 de jonge, gedreven, Stef Bekkers met zijn vader op ons domein die 6 karpers in zijn eentje wist te onthaken op zijn mat. Met bewondering gekeken naar de werkwijze van deze jonge gepassioneerde karpervisser die goed wist waar hij mee bezig was, en een luisterend oor had voor tips en trucs van de ervaren mannen om zich heen. Stef gaan we zeker nog vaker zien op site’s en magazines met een hele grote karper in zijn handen want deze jongen heeft de toekomst! Tevens zat er op stek 2 Remco Jansen, die 16 prachtige karpers wist te vangen.
17 juni 2016 Film over Het Broek op Carperwereld.nl
17 mei 2016 Vispassen voor de witvisplas Sinds de maand april zijn wij weer begonnen met het verstrekken van vispassen. Met deze pas kunt u iedere zaterdag en zondag het gehele visseizoen (1 april tot 1oktober) vissen in de witvisplas. Middels een pas B voor de prijs van € 100,- Met een A-pas kunt u het gehele seizoen van de maand april tot oktober, 7 dagen per week, vissen in de witvisplas. Deze A-pas kost € 150,-
11 april 2016 1e viswedstrijd Het Broek Zaterdag werd de eerste viswedstrijd gehouden op de witvisplas van Het Broek te Gendt met vaste hengel. Onder de bezielende leiding van Chris van Moerkerk en Bjorn Bouwman werden de vissers om 07.00 ontvangen met een kop koffie, waarna om 08.00 met de wedstrijd werd begonnen. De weergoden waren aan de zijde van de vissers, met in de ochtend een mooie optrekkende dauw over het water. Er werd plezierig maar ook fanatiek gevist om de ere plaatsen, waarbij diverse soorten vis zoals: brasem, voorn en karper werden bemachtigd. Rond 11.00 werd er door de latere winnaar zelfs een prachtige steur gevangen. Om 12.00 uur was het einde van de wedstrijd waarna de stand door middel van gewicht werd opgemaakt. De uiteindelijke uitslag was: 1e C van Vorselen. met 9.85 kg 2e Valkenburg. met 5.6. kg 3e T. Vermeulen. met. 4.8. kg Gezien het enthousiasme onder de deelnemers en de organisatie, wordt er in juni een koppelwedstrijd gehouden, waarbij gebruik kan worden gemaakt van de werphengel.
29 februari 2016 De witvisplas is klaar voor het nieuwe seizoen Afgelopen zondag was er een laatste uitzetting van 350kg schub en spiegelkarpers tot circa 4kg.
16 februari 2016 Viswedstrijd bij vis- en recreatieplassen Het Broek Waar: In de Witvisplas Datum: zaterdag 9 april 2016 Vaste stokwedstrijd max. 11,5 mtr. Vissen op witvis-zeelt-steur en karper. Tijd: Verzamelen 07:00 uur aanvang wedstrijd 08:00 uur tot 12:00 uur. Ontvangst met gratis kop koffie. Kosten: €10,- per persoon. Kantine geopend. Maximaal 25 personen, met diverse mooie prijzen. De winnaar wordt bepaald door middel van het totaal gevangen gewicht. Opgave uiterlijk 2 dagen voor de wedstrijddatum. Voor inlichtingen en deelname Tel: (+31) 6 25 20 78 18
15 februari 2016 Klaar voor het nieuwe seizoen! Afgelopen weekend zijn op iedere karperstek trappen aangebracht voor de veiligheid en picknick sets om ontspannen te kunnen recreeren.

Het Broek is onderdeel van Gebr. Joosten Beheer te Gendt

3 augustus 2016 Internationaal treffen op Het Broek De afgelopen week ontstond er op Het Broek als het ware een internationale competitie. Hierbij waren 3 Engelse karpervissers betrokken, te weten: Terrence, Dave en Kevin, die gezamenlijk 51 prachtige karpers wisten te landen op hun stek. En aan de andere kant waren er 4 Duitse mannen, te weten: René en zijn maten, die maar liefst 61 karpers op het droge kregen met als zwaarste karper een van 21,5 kg. Naast deze Duitse en Engelse vissers hebben reeds vele internationale hengelaars genoten op Het Broek waaronder uit Schotland, Ierland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk.
22 januari 2016 Het Broek is aanwezig in de stand van The Carp Specialist Carp Zwolle op 29-30 en 31 januari is traditiegetrouw voor veel karpervissers dé symbolische aftrap van het nieuwe visseizoen. Even gezellig 'met de vismaten' over de beurs struinen, nieuwe producten bekijken, inkopen doen, voorpret beleven voor de reeds geplande karpervisvakantie of juist nieuwe vakantieplannen maken.

Klik op het logo om naar de website gaan.

Klik op het logo om naar de website gaan.

2 januari 2016 Eerste vangst van 2016 Jari Goris is de eerste in het nieuwe jaar die in enkele uren drie schub- en spiegelkarpers ving.
22 november 2016 Karperuitzetting op Het Broek Afgelopen vrijdag zijn op Het Broek diverse karpers uitgezet. Hiermee maken wij ons op voor het nieuwe visseizoen 2017. Onder de uitgezette karpers zitten exemplaren van maar liefst 46 pond.
12 januari 2016 Witvisuitzetting op Het Broek Op 22 december en 12 januari hebben wij op de Witvisplas 110kg brasem en 170kg voorn uitgezet. Er volgt nog 1 uitzetting van kruiskarpers en dan zijn wij weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.
17 januari 2016 Het Broek is aanwezig op de Carp Zwolle Het Broek is vertegenwoordigd in de stand van The Carpspecialist op CARP ZWOLLE Dit is de grootste Europese karper beurs en vindt plaats op 3-4 en 5 februari in de IJsselhallen te Zwolle. 20.000m2 in het teken van karper vissen.

Klik op het logo om naar de website gaan.

Klik op het logo om naar de website gaan.

25 januari 2017 Dutch Carp Lakes 2017 Het Broek is een van de zeven visplassen waar de Dutch Carp Lakes 2017 wedstrijden plaats vinden. Wij zijn trots dat wij mee mogen werken aan de in Nederland zeer bekende viswedstrijden waar de top van Nederland bij aanwezig is. Hierbij het wedstrijdschema met de data en de betreffende visplassen.
Klik hier
3 februari 2017 Nieuwe steigers In de witvisplas zijn deze week vijf nieuwe steigers geplaatst voor het aankomende visseizoen. We hebben het aantal visstekken bij de witvisplas uitgebreid van 26 naar 28.
14 februari 2017 Viswedstrijden Op voorlopig navolgende data zijn er witviswedstrijden op Het Broek. Als u wilt komen vissen bel dan vooraf even met onze leiding om de beschikbaarheid van de stekken te controleren. Datum: 
Witvis wedstrijd - 12 maart 2017 Witvis wedstrijd - 22 juli 2017 Dutch Carp Lakes – Klik op de afbeelding hiernaast.
Klik hier
28 februari 2017 Uitzet Kruiskroeskarpers Vorige week hebben wij de eerste helft van de 1000 kilo Kruiskroeskarpers uitgezet in onze visplas. Binnenkort gaan wij nog eens 500 kilo van deze mooie exemplaren uitzetten. Aankomend visseizoen kan er dus vollop gevist worden op de Kruiskroeskarper.
12 april 2017 Opening camperpark Lingewaard Aanstaande zaterdag openen wij onze luxe camperpark Lingewaard. Het camperpark ligt op ca. 100 meter loopafstand van de vis- en recreatieplassen. Het camperpark is rustig gelegen en biedt de ruimte aan ruim 20 campers. U kunt gebruik maken van een verwarmd sanitairgebouw met gescheiden dames en heren toiletten, doucheruimtes, wasmachine, droger, strijkinstallatie en afwasmogelijkheden. Het camperpark bied voor iedere camper een 16 amp. stroomvoorziening, drinkwater en een camper servicestation met vuilwater afvoer en innamen van toilet cassettes. Wij heten u als visser met uw camper van harte welkom op ons nieuwe camperpark!

3 mei 2017

Midweek verslag van een gedreven sportieve karpervisser

 

Een record monster sessie!
Door Fred van Dort

 

Lees het verslag HIER!